Санитарлық нормалар мен ережелердің талаптарына сәйкес мектеп асханасында дайын өнімге жоспарлы бракераждық тексеру жүргізілді.
Тексеру барысында бракераж комиссиясының мүшелері:
дайындалған тағамдардың сапасының бекітілген мәзірге сәйкестігі;
дайын тағамдардың сыртқы түрі, дәмі, иісі және консистенциясы;
тамақ дайындау технологиясының ережелерін сақтау;
ас блогының санитарлық жағдайы және азық-түлікті сақтау шарттары.
Тексеру нәтижелері бойынша ұсынылатын тағамдардың сапа мен қауіпсіздік талаптарына сәйкес келетіндігі анықталды. Дайын өнім жаңа, жағымды дәмі мен хош иісі бар, өнімділік нормалары мен температуралық режимге сәйкес келеді. Санитарлық нормалардың бұзылуы анықталған жоқ.
Комиссия дайындалған тағамдарды білім алушыларға сатуға және беруге рұқсат беру туралы шешім қабылдады.